Alaus mėgėjai nedrįs ginčytis, kad Pakruojo kraštas su dvaru ir jame esančiu nuo XVII a. alaus bravoru – Šiaurės Lietuvos alaus sostinė, o jame vykstančios alumi ir žiniomis apie jį pagardintos programos – vienos smagiausių!
Pakruojo dvaro Žaldokas bene vienintelis Lietuvoje alų verda autentiškuose mediniuose kubiluose ir brandina statinėse. Programos metu išgirsite ir susipažinsite su Barono nuostatais ir visame krašte itin vertinamo alaus bei bravoro istorija, pakaštavosite skirtingo stiprumo alaus ir suprasite, kuo skiriasi „pirmokas”, „antrokas” ir „trečiokas”. Kad viešnagė pas Žaldoką būtų ne tik alumi ir dainomis (Žaldokas armoniką raito ne prasčiau nei alų gamina) gardinta, Jūsų lauks ir sotūs pietūs. Tradicinis karštas patiekalas ir užkandžiai padės dar lengviau atkleisti ilgametes aludarystės tradicijas bei paslaptis.
PIETUMS PATIEKIAMA:
-
Pradžiai:Karštos bulvės su kastiniu
-
Pagrindinis:Dvaro gaspadinių kimštos dešros su troškintais kopūstais
-
Užkandžiai:Karštai rūkyta šoninė, kepta duona, pupos
-
Degustuojama:Trijų stiprumų dvaro bravoro alus
Rezervuoti šią programą galite užpildžius rezervacijos formą arba tiesiogiai parašius laišką el. paštu renginiai@pakruojo-dvaras.lt Jei programoje pageidaujate dalyvauti pavasario, vasaros ar žiemos festivalio vyksmo metu – reikalinga įsigyti ir festivalio bilietus, nes programa vyksta jo teritorijoje esančiame bravore.
-
Programos trukmė:1,5 val.
-
Kaina asmeniui:38 Eur
-
Minimalus programos dalyvių skaičius:15 asm.
-
Minimalus programos mokestis:570 Eur