Kiekvieną dieną mėgautis gardžiais dvaro skoniais kviečia karčema Traktierius. Patiekalų gamyboje čia naudojamos dvaro daržuose auginamos daržovės, žolelės ir netgi gėlės, o gurmanams patiks naminis, senovinėmis tradicijomis remiantis gaminamas, kelių rūšių vietos regiono alus. 

Karčema dirba pirmadieniais-ketvirtadieniais bei sekmadieniais nuo 12 iki 20 val., penktadieniais ir šeštadieniais nuo 12 iki 21:30 val. (baras iki 22 val.).

Informacija ir rezervacijos: meniu@pakruojo-dvaras.lt, +37068241155

Grupių maitinimas ir renginiai: renginiai@pakruojo-dvaras.lt, +37061812298

Meniu

Gaspadinės užkandžiai

Kepta duona su sūrio padažu
5
Traškios duonos lazdelės su pikantišku sūrio kremu.
Žirniai su spirgučiais
5.5
Pamiršta
7
Karšta burokėlių ir slyvų mišrainė su karšta kepta bulve.
Dvare rūkytos skumbrės mišrainė
7.5
Karšto rūkymo skumbrė patiekiama su bulvių mišraine.
Mandra lašiša
8
Lašišos užkandis su karšta kepta bulve ir česnakiniu varškės dažiniu.
Nekaltoji silkė Matjes
8
Silkė patiekiama su konservuotais kelmučiais, marinuotais svogūnais. Pagardinta grietinės padažu.

Užkandžių rinkiniai

Sveikai – Aptiekoriaus degustacija
7.5
Penkių skirtingų, dvare fermentuotų daržovių padėkliukas išragauti.
Sūrio mėgėjams – sūrių asorti
15
Patiekiami penkių rūšių sūriai.
Rinkinys prie alaus
15
Rūkytas skilandis, naminė šoninė, marinuoti česnakai, raudonas svogūnas, kepta duona, rūkytos kiaulių ausys.

Sriubos

Barščiai su baravykais ir karka
4
Šaltsriubė su silke
5
Vietinės pieninės ingredientų sriuba su daržovėmis, žolelėmis, kepta silke ir ūkininkų bulve.

Poniškos salotos

Ožkų sūrio salotos
8
Įvairių salotų lapeliai su ožkų sūriu, keptais burokėliais, daržovėmis, bandele bei vyšnių padažu.
Sočiosios salotos su žvėriena
8
Įvairių lapelių šviežios salotos su plėšyta žvėriena, džiovintais pomidoriukais, sezamų sėklomis. Pagardinta žolelių padažu bei svogūnų džemu.

Miltiniai patiekalai

Blyneliai lepūnėliai
6
Išlieti blyneliai su braškių tyre, ledais ir sezoninėmis uogomis.
Makaronai su grietinėlės padažu
8
Makaronai patiekiami su grietinėlės padažu, pagardinti sūriu.
Makaronai su vištiena
7
Makaronai su vištienos šlaunelių mėsa, Aptiekoriaus daržo pomidoriukais, grietinėlės ir sūrio padažu.

Bulviniai patiekalai

Cepelinai
9.5
Tarkuotų bulvių cepelinai su kiaulienos įdaru. Patiekiami su pasirinktiniu padažu.

Paukštienos patiekalai

Traškūs vištienos piršteliai
9
Kepti vištienos krūtinėlės piršteliai, patiekiami su bulvių koše, pomidorų padažu ir daržovėmis.
Alaus višta
14
Vištos koja, marinuota ir troškinta aluje. Patiekiama su raudonųjų krienų koše, keptais obuoliais ir mūsų bravoro alaus padažu.

Kiaulienos patiekalai

Krepšelis
14
Kiaulienos nugarinė, įdaryta grybais, šonine bei svogūnais. Patiekiama su kaparėlių padažu.
Gaspadinės dešra
14
Kimšta naminė kiaulienos dešra užkepta padaže, patiekiama su bulvių koše, marinuotomis burokėlių-kopūstų salotomis.
Žaldokienės karka (500 g.)
16.5
Kiaulienos karka, virta aluje ir patiekiama su troškintais raugintais kopūstais, virtomis apkeptomis bulvėmis bei pagardinta krienų padažu.

Jautiena

Jautienos žandai
15.5
24 valandas žemoje temperatūroje kepta jautiena su sviestine bulvių–žolelių piurė, dvaro trauktine. gardintu padažu ir keptomis daržovėmis.

Žuvies patiekalai

Vietinių prūdų šamas
14
Kepta šamo filė su smetonos-alaus padažu, patiekiama su keptomis daržovėmis ir morkų piure.

Desertai

Morkų pyragas
4.5
Dvaro laukuose augintų morkų pyragas su riešutais, pagardintas ledais.
Ledai su…
5
Trintomis uogomis/ šokoladu ir riešutais/ karamele (pasirinktinai)
Duonos trupinių gardėsis
5
Skrudinti šokoladiniai juodos duonos trupiniai, patiekiami su juodųjų serbentų uogiene ir desertinės varškės kremu.
Barono ledai
6
Ledai patiekiami su dvare gaminta vyšnių trauktine ir sezoninėmis uogomis.

PROGRAMOS SU MAITINIMU

Sočiai dvariškai linksmybei

ATRASKITE DAUGIAU DVARO SKONIŲ

Tiesiai iš Aptiekoriaus daržo ir sodo