Apsilankymas autentiškame XVII a. alaus bravore ir jame vykstanti Alaus kelio programa – prieššventiniu ir šventiniu likotarpiu – neabejotinai viena smagiausių Pakruojo dvare.

Bene vienintelis Lietuvoje Pakruojo dvaro Žaldokas alų verda mediniuose kubiluose ir brandina statinėse. Čia svečiai išgirsta ir susipažįsta su Barono nuostatais ir visame krašte itin vertinamo alaus bei bravoro istorija. Jūsų laukia neįtikėtinas laikas, kai galima pačiam prisiliesti prie alaus gamybos paslapčių, degustuojamas įvairiaus stiprumo alaus, pagamintas pagal ilgametes dvaro tradicijas.

JŪSŲ LAUKIA:

– Sutikimas su armoška dvaro Bravore;

– Supažindinimas su senovinio alaus gamybos procesu;

– Degustuosite tikro Lietuvos alaus tradicijų sostinėje virto –  „pirmoko“, „antroko“ ir „trečioko“; 

– Su dainomis ir linksmais Žaldoko pamokymais galėsite paskanauti būtent Jums bravoro krosnyje Žaldokienės iš salyklo keptų ypatingų blynų, pagardintų kanapėmis.

– Šventinis komplimentas – kūčiukai ir kisielius.

Vykstant pas šventiškai nusiteikusį Žaldoką kviečiame ir raginame stebuklingu prieškalėdiniu laikotarpiu, kai svajonės ir norai pildosi itin dažnai, atsivežti po savąjį kosminį norą (tai gali būti obuolys, riestainis, morka ar pan.), kurį pakabinsite ant Norų eglės – te pildosi – juk būtent šią žiemą visas dvaras virtęs tikra Kalėdų kosmine stotimi!

Sudalyvauti šioje programoje pas Žaldoką turite galimybę tik įsigijus bilietus į tuo metu vykstantį žiemos festivalį ir iš anksto rezervavus degustacinę programą. Rezervuoti programą ir festivalio bilietus galite žemiau užpildžius rezervacijos formą arba tiesiogiai parašius laišką el. paštu renginiai@pakruojo-dvaras.lt, daugiau informacijos – +37061812298.

  • Trukmė
    1 val.
  • Dalyvių skaičius
    nuo 20 asm.
  • Kaina
    18 € / asm.
  • Minimalus programos mokestis, kai grupė mažesnė nei 20 asm.
    360 €

PANAŠIOS PROGRAMOS

Per barzdą varvėjo – burnoj neturėjau…

SUSIJUSI PRODUKCIJA

Iš dvaro amatininkų rankų