Tūkstančius metų skaičiuojančios maisto fermentavimo tradicijos neaplenkė ir Pakruojo dvaro. Dar XVI a. statytame dvare įrengti požeminiai rūsiai leido išsaugoti derlių visus metus. Fermentuoti produktai buvo ne tik kasdienio dvaro ponų ir darbuotojų maisto raciono dalis, bet ir užtikrino jų atsparumą ligoms šaltuoju metų laiku. Nors gerųjų bakterijų, randamų fermentuotuose produktuose, nauda organizmui mokslo atrasta vos prieš daugiau nei 100 metų, jau XVI a. didikai žinojo, kur slypi ilgaamžiškumo paslaptis. Šiandien, vis labiau populiarėjant sveikos gyvensenos ir gyvo maisto kultūrai, kviečiame paragauti išskirtinių, ąžuolo kubiluose gimusių Pakruojo dvaro receptų ir pradžiuginti savo organizmą geraisiais probiotikais.

Atvykę į Pakruojo dvarą galite pasivaikščioti po mūsų kasmet plečiamą ūkį, kuriame auginame eksperimentines daržovių ir prieskoninių žolelių veisles. Tiesa, viso reikiamo kieko daržovių mums patiems užsiauginti dar nepavyksta, todėl glaudžiai bendradarbiaujame su ekologiškais vietos ūkininkais, iš kurių gauname per daug metų atrinktas, fermentavimui tinkamiausias, daržovių veisles. 

APSILANKYMAS SVEIKŲ SKONIŲ MANUFAKTŪROJE galimas:

– individualiai festivalių ir kitų renginių metu kasdien nuo 12 val. (gali būti išimčių).

Dvariškų skonių gaminiai

Pagaminta su rūpesčiu ir meile