Įkvėpta vokiškų tradicijų
Šiaurės Lietuvos kulinarinis paveldas
Kviečiame ragauti gardžių karčemos patiekalų. Jų gamyboje naudojamos dvaro daržuose auginamos daržovės ir žolelės, naminis, senovinėmis tradicijomis remiantis gaminamas, kelių rūšių vietos regiono alus. Karčema dirba penktadieniais ir šeštadieniais nuo 12 iki 21:30 val. (baras iki 22 val.). Sekmadieniais nuo 12 iki 20 val. Kitomis dienomis - pagal išankstinius grupių užsakymus. Turite klausimų? Susisiekime: meniu@pakruojo-dvaras.lt, +37068241155.
Meniu
UŽKANDŽIAI
KEPTA DUONA SU SŪRIO PADAŽU
4,00 €
- traškios duonos lazdelės su pikantišku sūrio kremu.
NAMINIAI ODELIŲ TRAŠKUČIAI
4,50 €
- aukštoje temperatūroje kepintos kiaulienos odelės su krienų ir sūrio padažais.
PAMIRŠTA
7,00 €
- karšta burokėlių ir slyvų mišrainė su karšta kepta bulve.
MANDRA LAŠIŠA
7,00 €
- lašišos užkandis su karšta kepta bulve ir česnakiniu varškės dažiniu.
OŽKŲ SŪRIO SALOTOS
7,50 €
- įvairių salotų lapeliai su ožkų sūriu, keptais burokėliais, daržovėmis, bandele bei vyšnių padažu.
DVARE RŪKYTOS SKUMBRĖS MIŠRAINĖ
7,50 €
- mūsų rūkyta ir plėšyta skumbrė su svogūnais ir žolelėmis gardinta bulvių mišraine.
NEKALTOJI SILKĖ "MATJES"
7,50 €
- silkės filė su konservuotais sezoniniais grybais, kepta bulve, marinuotais svogūnais ir grietinės padažu.
SOČIOSIOS SALOTOS SU ŽVĖRIENA
8,00 €
- įvairių šviežių lapelių salotos su marinuotais pomidoriukais, svogūnų džemu, bandele ir vyšnių padažu.
SRIUBOS
JAUČIŲ UODEGŲ SRIUBA SU MIŠKO GRYBAIS
4,50 €
- ilgo virimo jaučių uodegų sriuba su miško gėrybėmis, pagardinta šviežiu rozmarinu, čiobreliais bei grietinės padažu.
ŠALTSRIUBĖ SU SILKE
4,50 €
- vietinės pieninės ingredientų sriuba su daržovėmis, žolelėmis, kepta silke ir ūkininkų bulve.
PAGRINDINIAI PATIEKALAI
KREPŠELIS
13,00 €
- kiaulienos nugarinė, įdaryta grybais, šonine bei svogūnais. Patiekiama su kaparėlių padažu.
GASPADINĖS DEŠRA
13,00 €
- kimšta naminė kiaulienos dešra užkepta padaže, patiekiama su bulvių koše, marinuotomis burokėlių-kopūstų salotomis.
ALAUS VIŠTA
13,00 €
- vištienos šlaunelė, marinuota aluje ir patiekiama su raudonųjų krienų koše, keptais obuoliais bei karamelizuotų svogūnų padažu.
VIETINIS ŠAMAS
13,00 €
- kepta šamo filė, patiekiama su keptais svogūnais ir morkų piurė.
JAUTIENOS ŽANDAI
13,50 €
- jautienos žandai, ruošti žemoje temperatūroje ir patiekiami su keptomis daržovėmis, keptomis bulvytėmis bei pagardinti raudonuoju vynu.
ŽALDOKIENĖS KARKA
13,50 €
- kiaulienos karka, virta aluje ir patiekiama su troškintais raugintais kopūstais, virtomis apkeptomis bulvėmis bei pagardinta krienų padažu.
DESERTAI
LEDAI SU ŠVIEŽIOMIS TRINTOMIS BRAŠKĖMIS
3,00 €
MORKŲ PYRAGAS
3,50 €
- dvaro laukuose augintų morkų pyragas su riešutais, pagardintas ledais.
DUONOS TRUPINIŲ GARDĖSIS
4,00 €
- skrudinti šokoladiniai juodos duonos trupiniai, patiekiami su juodųjų serbentų uogiene ir desertinės varškės kremu.
BARONO LEDAI
5,00 €
- ledai patiekiami su dvariška vyšnių trauktine.
VAIKAMS
BLYNELIAI LEPŪNĖLIAI
5,00 €
- lietiniai su trintomis šviežiomis braškėmis bei ledais.
BULVINUKAI
6,00 €
- paskrudintos bulvinės lazdelės, patiekiamos su grietine ir daigeliais iš Aptiekoriaus daržo.
MAKARONAI SU GRIETINĖLĖS ARBA VIŠTIENOS PADAŽU
7,00 €
- makaronai patiekiami su grietinėlės arba vištienos padažu (pasirinktinai).
KEPTI VIŠTIENOS PIRŠTELIAI
7,00 €
- kepti vištienos krūtinėlės piršteliai, patiekiami su bulvių koše, pomidorų padažu bei agurkų lazdelėmis.