SEKMADIENIAI PIETŪS PAGAL SENĄSIAS TRADICIJAS SVEČIUOSE PAS MALŪNININKĄ

Pagal vietinių šviesuolių pasakojimus, dvaro Malūnininkas buvo ypač gerbiamas asmuo. Nuo jo kokybiškai atlikto darbo, derliaus saugojimo, grūdų sumalimo ir, žinoma, nuo „liežuvio plonumo“ priklausė didžioji baronų fon Ropų pajamų dalis.

Tad jam, kaip garbingam ir nusipelniusiam tarnautojui, buvo leidžiama už Gaspadoriaus lėšas:

„Kožno viešpatės dieno (vadinamo sekmadienʼ) po šviontu mìšiu ulevot’ sava valdos su gausʼ būrʼsvèčiu, pėln stal magaryčių, alom, šokės i dainom. I pats Gaspadorʼs (barons fon Rops) pasidabinės prašmatnės apdarės, paraitės gražo ūso, mėgdava pažėtʼ į pašėlosʼ mergėksʼ i mirktelėt akelom“.

Norėdami tęsti ir atgaivinti gražiąsias ir kartu pašėlusias dvaro Melninko sekmadienio tradicijas, kviečiame visus su šeimomis ar draugų kompanijomis prisijungti prie charizmatiškojo Malūnininko sekmadieninių pietų ir linksmų pramogų. Žinoma, tik po sekmadieninių apeigų :)

Sekmadieninių pietų programą sudaro: svetingos, linksmos sutiktuvės su armoška restorane „Traktierius“ su Melniko mikstūra, ekskursija po Malūnininko valdas, edukacinės dalys „Alaus kelio pažinimas“ bei „Duonos kelias“ kur autentiškame vėjo malūne galėsite ne tik susipažinti su senovinio alaus gamybos procesu, bet ir padegustuoti vietinio pakruojietiško alaus su užkanda. Be to, Malūnininkas pasididžiuodamas nuves Jus  užmesti akį į savo mėgstamą  malūno kino teatrą. Po visų ekskursijų prasidės linksmoji ulevonių dalis restorane „Traktierius“, su dainomis, linksmais Malūnininko posakiais ir ypatinga  jo malda prieš alaus ir maisto ragavimą. Visų linksmybių  metu  privaloma garsiai kaukšėti padais, alaus bokalus kilnoti, juoktis iki ašarų, mėgautis vietinio kulinarinio paveldo maistų ir mylėti Melninką ir, žinoma, vieni kitus :)

Kaina: 80 Lt asmeniui. Vaikams iki  3 metų nemokamai, 3-12 metų vaikams – pusė kainos.

Trukmė: 3 val. 30 min.

Malūnininko pietūs ir visos ulevonės vyks susirinkus mažiausiai 15-20 dalyvių, kad linksmiau ir triukšmingiau pašėltume.

Malūnininko pietų meniu

-

Dienos sriuba

Barščiai su kiaulienos šonkauliukais ir karšta bulve

arba

Kopūstienė su kepta šonine ir keptomis bulvėmis

 

Karšti patiekalai

Maltas mėsos bifšteksas „Varno akis“ su pomidore keptu kiaušiniu ir padažu

arba

Ūkininko virtiniai su bulvių ir šoninės įdaru (siūlome virtus arba keptus)

 

Užkandžiai

Alaus sausainiai su kmynais

Varškės spurgiai su cukraus pudra ir uogų padažu

Kepta duona su sūrio padažu.

Virtos pasūdytos  pupos

 

Alaus degustacija (0,3 l/asm.)

Tamsus „Varniukų“ alus

Šviesus „Daujotų“ alus

Medaus alus

Call Close
Klausimai? Palikite savo telefono numerį ir mes Jums paskambinsime!
Arba skambinkite mums jau dabar!
+370 686 65 055