Svečiuose pas Malūnininką

Pramoginė-edukacinė programa

 

Dvaro Malūnininkas papasakos unikalią Pakruojo dvaro malūnu istoriją, pakvies visus į XVIII a. vėjo malūną susipažinti su senosiomis dvaro malūnininko darbo tradicijomis, miltų ir naminės duonos gamybos procesais. Kiekvienam norinčiam išbandyti jėgas sukant girnas ir, savo rankomis susimalus gardžių miltų, bus pasiūlyta bent trumpam „prisiliesti“ prie miltuoto malūnininko gyvenimo…

 

Dvaro ansamblio teritorijoje esančioje karčemoje „Traktierius“ ragausite vietinio regiono alaus, mėgausitės patiekalais, kuriuos gaminant naudojamas alus, susipažinsite su alaus gamybos procesais ir tradicijomis bei sužinosite įdomių faktų apie alų. Na, o alus neatsiejamas nuo skanaus maisto, linksmos kompanijos bei geros nuotaikos.

 

Programą sudaro ekskursija po Malūnininko valdas, edukacinės dalys „Alaus kelio pažinimas“, „Duonos kelias“ ir smagioji dalis Traktieriuje, kurios metu privaloma garsiai kaukšėti padais, alaus bokalus kilnoti, juoktis iki ausų, mėgautis maistu ir mylėti vieni kitus.

 

Kaina: 29 EUR asmeniui. Vaikams iki 3 metų nemokamai, 3-12 metų vaikams – 19 Eur

Trukmė: apie 3 val. 

Malūnininko pietūs ir visos ulevonės vyks susirinkus mažiausiai 20 dalyvių, kad linksmiau ir triukšmingiau pašėltume. Programa NErekomenduojama vaikams iki 14 metų. 

 

Malūnininko meniu:

Karšti patiekalai:

  • Baršteliai arba Kopūstienė  su šonine / Šaltsriubė su obuoliais, bazilikais ir kepintos silkės gabalėliu (karštuoju metų laiku)
  • Maltas mėsos bišteksas "Varno akis" su pomidore keptu kiaušiniu ir grietinėlės - grūdėtų garstyčių padažu 

Užkandžiai ir desertas:

  • Alaus sausainiai su kmynais
  • Varškės spurgiai su cukraus pudra
  • Kepta duona ir virtos pupos

Alaus degustacija (0,6 l/ asm.)

  • Jovarų medaus alus
  • Šviesus kaimiškas šnekučio alus
  • Rozalimo kaimiškas šviesusis alus
  • Rozalimo kaimiškas tamsusis alus
  • Gira
  • Kepintas salyklas

 

Dėl programos teirautis: telefonu +37065752693 arba el. paštu jovita@pilys-dvarai.lt