Svečiuose pas dvaro Gaspadinę

 

Iš kartos į kartą perduota išmintis, patirtis ir tiesiog Meilė kepant duoną padaro stebuklus. Tarsi atveria akis į tikrus, paprastus dalykus. Pradedi suprasti, kokia vertinga, svarbi ir šventa yra duona kasdieninė. 

 

Tik pravėrus gryčios duris ir pasitikus rūpestingai Gaspadinei patenki į kitą, tačiau labai žavų anų laikų pasaulėlį, kur kvepia krosnyje kepama duona, „lepioškos“ ant pečiaus. Kur sugrįžtančiai šeimai špižiniame puode verdami gardūs barščiai, bulvės su lupyna ir kanapėmis. Niūniuojamos dainos, tariami burtai, iš namų vejamos piktosios dvasios, į gryčią viliojama Meilė ir darna.

 

Kviečiame drauge pajusti duonos galią, Gaspadinės šilumą, gryčios jaukumą. Visa tai atveria razumą, suartina širdis bei pasotina skrandį.

 

P.S. Sužinosite kulinarijos paslapčių ir išminties, nes kaip sakydavo Gaspadinės prosenelė, „Je razumna gaspadinė, nebus bado i šikynei“.

 

Programos metu mėgausitės:

 

Gaspadinės kepta duona su sviesteliu – alkio kirminą numalšinti!

Barščiais su ruginės duonos kleckais – skrandį pasotinti!

Virta bulba su lupena ir trinta kanape – kūną sustiprinti!

Vietinės gamybos giros 0,2 l – liežuvį palinksminti!

Mėtų arbatėle – biesą nuraminti!

 

Edukacijos trukmė su pietumis – 1 val. 30 min. 

Edukacijos kaina  - 14 EUR/asm. 

Laukiame grupių nuo 15 iki 25 asmenų.