Karčiama Traktierius

Mielai kviečiame apsilankyti Pakruojo dvaro karčemoje TRAKTIERIUS, paragauti Šiaurės Lietuvos kulinarinio paveldo patiekalų, naminio, ypatingomis senovinėmis tradicijomis gaminamo, išskirtinio skonio, kelių rūšių vietos regiono alaus, pasimėgauti patiekalais, kurių gamyboje naudojamas alus.

 

Rudens ir žiemos savaitgaliais siūlome pasimėgauti neribotais grill patiekalais ir valgyti, kiek telpa tik už 13 Eur! 

Daugiau: http://pakruojo-dvaras.lt/gurmani%C5%A1ki-grill-savaitgaliai  

 

Surinkus kompnaniją, ne mažesnę nei 20 asmenų, kviečiame ir į abejingų nepaliekančią edukacinę-pramoginę programą su Malūnininku – "Svečiuose pas Malūnininką": http://pakruojo-dvaras.lt/sve%C4%8Diuose-pas-mal%C5%ABninink%C4%85

 

Informacija, užsakymai ir rezervacijos:

Tel.: +370 682 41155 

El. paštu: meniu@pilys-dvarai.lt

 

TRAKTIERIAUS darbo laikas: 

I-VI – nedirbame.

V  – 12:00 – 22:00

VI – 12:00 – 22:00

VII - 12:00 – 18:00

 

Nuo XIV amžiaus pabaigos Lietuvoje buvo pradėtos steigti karčemos. Jos turėdavo teisę prekiauti alumi, midumi ir degtine. XVI a. duomenimis Lietuvoje buvo 364 alaus karčemos, 40 midaus karčemų, 71 degtinės karčema, 726 kiemai. Jei priskaičiuotume ir nelegalias karčemas, gautume dar didesnius skaičius. Karčemos buvo gausiai lankomos, nes namuose valstiečiai gamintis svaigiųjų gėrimų negalėjo. Karčemos taip pat buvo steigiamos ir prie vienuolynų, didikų valdose, prie dvarų ar miesteliuose.