Alaus degustacija su dvaro Žaldoku

Apsilankymas autentiškame XIX a. alaus bravore ir jame vykstanti Alaus kelio programa - bene linksmiausia Pakruojo dvare. Ji buvo nominuota kaip geriausia Lietuvos gastronominė 2015 metų programa.

 

Šiek tiek pakruojietiško alaus istorijos

Pakruojo dvare alus buvo verdamas jau nuo XVI a. ne tik pramogai, paskanavimui, bet ir pardavimui. Pakruojo dvaro produkcija buvo žinoma visame krašte. Iš to gauti pinigiai gana ženkliai papildydavo dvaro pajamas. 

 

PROGRAMOS 

 

Bene vienintelis Lietuvoje Pakruojo dvaro Žaldokas alų verda autentiškuose mediniuose kubiluose ir brandina  statinėse. Čia svečiai  išgirsta ir susipažįsta su Barono nuostatais ir visame krašte itin vertinamo alaus bei bravoro istorija. Čia Jūsų laukia neįtikėtina alus kelio pažinimo programa. Ekskursijų metu galima pačiam prisliesti prie alaus gamybos paslapčių , degustuojamas įvairiaus stiprumo alaus, pagaminto pagal ilgametes dvaro  tradicijas. Nuobodžiauti čia nebus kada, nes  ketvirtos kartos aludarių šeima  supažindins su kiekviena alaus rūšimi ir papasakos nuotaikingų, niekur negirdėtų tikrų istorijų, kurios nutinka gaminant alų.

 

PAKRUOJIS-LIETUVOS ALAUS TRADICIJŲ SOSTINĖ

Pats Žaldokas pamokins, kaip „pirmoką“ atpažint, o „antroką“ reiks pavirt. Na, „trečiokas“ liks mergikėm arba dvaro davatkikėm! Viską patys pamatysit, kaštavosit ir pavirsit!

 

♦ Sutiktuvės su armoška dvaro Bravore; 

♦ Supažindinimas su senovinio alaus gamybos procesu;

♦ Degustuosite tikro Lietuvos alaus tradicijų sostinėje virto -  pirmoko, antroko ir trečioko ; 

♦ Su dainomis ir linksmais Žaldoko pamokymais galėsite paskanauti būtent Jums bravoro krosnyje Žaldokienės iš salyklo keptų ypatingų blynų, pagardintų kanapėmis.   

 

Programos trukmė: 1 valanda;

Kaina vienam asmeniui*: 8 EUR;

 

* – edukacinė programa vykdoma grupėms ne mažesnėms kaip 20 asmenų.

ARBA kiekvieną savaitgalį GYVOJO MUZIEJAUS metu: http://www.pakruojo-dvaras.lt/

 

ASMENINIO ALAUS GAMYBA DVARO BRAVORE

 

Tai - galimybė PATIEMS pasigaminti tikro, lietuviško, naminio, mediniuose kubiluose virto, alaus.

♦ Alaus bravore kartu su mūsų aludariu patys virsite alų;

♦ Atliksite visas gaminimo procedūras: malsite ir saldinsite salyklą, virsite apynius, tekinsite misą, rauginsite alų. 

♦ Pailsėję dvaro viešbutyje Stadala - košite  į medines bačkas "pirmoką", "antroką" ir "trečioką".

♦ Rekomenduojame alų virti kartu su  10-30 bičiulių kompanija.

♦ Visas procesas trunka 5-6 valandas. 

Nėra ypatingų alaus gamybos paslapčių – svarbiausia Žaldoko patirtis ir gera bičiulių kompanija!

 

Kaina: 50  EUR/asmeniui. 

 

Smalsu, kaip visa tai vyksta? Norite sužinoti, koks yra tikrasis alaus kelias ir paskanauti pagal autentiškas tradicijas pagaminto alaus? O gal svajojate patys tokį pagaminti? Suderinkite Jums tinkančią datą ir su draugų kompanija atvykite išbandyti!